A mai modern ember az idejének 90%-át belterekben tölti…

Eközben szinte alig kapjuk meg az egészséghez szükséges nappali fény és friss levegő adagunkat…

Ha a házak természetes alapanyagból lennének, nagy ablakokkal, légáteresztő falakkal, mindez nem lenne probléma…

A tudósok felfedezték, hogy az otthonunkban lévő levegő 5x szennyezettebb, mint a kinti levegő…

Mi a megoldás?

A kenderbetonból épült ház!

A kendert gyakrabban kell építőanyagként használni

A kender növény az egyik legsokoldalúbb növény a földön, év ezredek óta jelen van az emberiség történetében. Sok éven át textíliák készítésére használták, azonban az utóbbi években a kender növényből származó kannabinoid iránti növekvő kereslet...

Kenderbetonház szellőzése A mai modern ember az idejének 90%-át belterekben tölti. Manapság otthonunkból elindulva beülünk az autóba vagy tömegközlekedést használunk, majd az irodában eltöltünk 8 órát vagy többet, onnan pedig ismét haza megyünk a négy fal közé – eközben szinte alig kapjuk meg az egészséghez szükséges nappali fény és friss levegő adagunkat.

Kenderbetonház is lehet modern ház, megfelel 100%-ban a mai kor elvárásainak.

 

Ha a házak természetes alapanyagból lennének, nagy ablakokkal, légáteresztő (páraáteresztő) falakkal, mindez nem lenne akkora probléma, azonban ez nem így van. A tudósok
felfedezték, hogy az otthonunkban lévő levegő 5x szennyezettebb, mint a kinti levegő. A WHO már 1980-as években vizsgálta a beltéri levegő összetételének az emberre gyakorolt hatását, ezt a jelenséget Beteg Ház Szindróma névre keresztelték. Ezzel bebizonyították, hogyan képes a levegő nem megfelelő páraháztartása, a penész jelenléte, a mesterséges anyagok kipárolgása egymás hatását felerősítve komoly egészségügyi gondokat okozni. Kimutatták, hogy a nedves, és penészes otthonokban 40%-al nő az aszmás megbetegedések száma. Ha a házak túl jól szigetelnek, légmentesen, bár lezárnak mindent, sajnos a nedvesség bent marad, a mesterséges anyagok sem tudnak rendesen kipárologni, a penész megtelepszik, a baktériumok és vírusok sem tudnak eltűnni, nem úgy mint a kenderbetonházban.

Kenderbetonház a benne lévő mésztartalomtól vírus és baktérium ölő hatású. Mindezekről tudjuk, hogy befojásolják az ember egészségét, hiszen kialakulhat aszma, viszketés, tüsszögés, fáradékonyság, rossz közérzet, stb.. Ráadásul a látható jelek, ilyen például a penésznyom, csak rontanak a helyzeten, és egy idő után kényelmetlenné teszik az otthonlétet.

A másik érv, amiért érdemes kenderbetonház -at építeni, az, hogy az építkezések felelősek a világ CO2-kibocsátásának nagy részéért. A 21. században, amikor minden egyes döntésünkkel befolyásoljuk a bolygó és a gyermekeink jövőjét, az, hogy milyen anyagból építünk vagy újítunk fel  nagy lépés az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért.

Vedd kezedbe az irányítást! – Blokklánc Technológia és a kenderház

A blokklánc technológia és a Kenderházak összekapcsolása új lehetőséget nyújt a lakáspiacon. Az építőipar folyamatosan emelkedő árai miatt kidolgozásra került egy olyan megoldás amivel minimális tökével rendelkezők is lehetőséget kapnak, hogy saját tulajdonú házuk lehessen pár éven belül.

Élj egy allergiamentes, fenntartható, természetes alapanyagú kenderbetonház -ban, hogy a te otthonod is egészséges és energiatakarékos legyen. Egy a hagyományos házak árán felépíthető A+ energiahatékonyságú épület, melynek energiamérlege közel nulla lehet! Kenderbetonház anyagából, a kendercell – kenderbetonból könnyen és gyorsan lehet építkezni, ráadásul kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal bír. Hisz a kenderrostból készült kenderszigetelés még a hagyományos üveg- és kőzetgyapot hőszigeteléseken is túltesz. Emiatt is megfelel a 2021-től érvényes EU-s rendeletnek, miszerint kizárólag, csak közel 0 energiamérlegű házak épülhetnek.

 

Olvass tovább, ha fontos számodra a saját és gyermekeid egészsége, és ha szeretnél egy természetes alapanyagú, jól hőszigetelt kenderbetonházban élni.

Az elmúlt években folyamatosan nő az érdeklődés a környezetbarát építőanyagok iránt. Noha Magyarországon jelenleg még kevés passzívház épül, az EU épületek energiahatékonyságáról szóló irányelve szerint 2021-tól már csak közel nulla károsanyag-kibocsátású, vagyis passzívházakat lehet majd építeni. Ennek leginkább ott lehet szerepe, hogy a lakásállomány több mint 60 százalékát kitevő családi házak többségét még mindig a ’70-es, ’80-as években épült sátortetős épületeket teszik ki, és ezek hőszigetelését akár hazai kenderből, itthon gyártott szigetelő anyagok felhasználásával is meg lehetne oldani. A kenderház megfelel az új előírásoknak, sőt annál többet is tud.

A kenderbetonból könnyen és gyorsan lehet építkezni, ráadásul kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal bír, hisz ez utóbbi tulajdonsága még a hagyományos üveg- és kőzetgyapot hőszigeteléseken is túltesz. Mivel a kenderrostból készülő hőszigetelő anyagok jelentősen kisebb energia-befektetéssel készülnek, az építkezések környezeti terhelését is jelentősen mérsékli. A kender építőanyagként a legkorszerűbb bio-passzívházak építéséhez, de a régi épületek hőszigeteléséhez is használható, akár családi ház, de akár több szintes társasház is épülhet kenderből.

 

Horesnyi Béla
kenderbetonhaz.hu

A Kendercell kenderbeton rendelkezik Magyarországon ÉMI engedéllyel.

Az ÉMI engedély száma: A-31/2018 NMÉ.

Kendercell kenderbeton vásárlási szándék esetén kérem keressen

elérhetőségeimen »